PODCAST hosts voor onze Nederlandstalige Data Dates Podcast! (16 - 32 uur per schooljaar)

PODCAST hosts voor onze Nederlandstalige Data Dates Podcast! (16 - 32 uur per schooljaar)

Misschien heb je wel eens gehoord of geluisterd naar de JADS podcast: Data Dates. In 2023 willen we nog meer afleveringen maken en daarom zijn we op zoek naar hosts! Lijkt je dit een toffe bijbaan naast je studie? Lees dan verder!

In Data Dates nemen we de luisteraars mee in de wereld van Data Science. En maken we het bewust toegankelijk. We pakken soms de basis met vragen als ‘wat is een algoritme?’ of ‘hoe slim is AI?’ en een andere keer spreken we juist met een inspirerend iemand uit het veld. Want de praktijk is leuk, spannend en vaak dichterbij dan men soms denkt! .  In 2023 nemen we minimaal 12 afleveringen op van elk ongeveer 20 minuten. Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar meerdere podcast hosts die meerdere podcast afleveringen willen voorbereiden en opnemen.

We zijn op zoek naar:

Master studenten met een data science kennis en interesse om hierover te praten. In de podcast ga je in op basale data science vragen zoals “wat is een algoritme?” of “hoe beïnvloedt data science je dagelijks leven?”. Maar je bent ook in staat om te praten met industrieleiders of mensen die inspirerend zijn voor JOU. Studeren aan JADS zelf heeft onze voorkeur, maar een bewezen achtergrond in data science helpt.

Je bent beschikbaar voor minimaal 4 opnames per jaar. Elke opname vergt een tijdsinvestering van ongeveer 4-8 uur (voorbereiden, opnemen, bewerken etc.)

 

Wat kun je verwachten:

Praten over data science natuurlijk. Praktisch betekent dit o.a.:

 • Je bereidt de podcast aflevering voor met aantekeningen en een opname script
 • Je hebt contact met en bereid data science gasten voor op hun opname
 • Je neemt de podcast op, met professionele apparatuur die we bij JADS beschikbaar hebben
 • Je monteert de podcast
 • Je deelt je opnameavonturen op Instagram (achter de schermen)
 • Je bent actief met het promoten van de opnames zelf op social media en online
 • Je denkt mee over mogelijkheden voor de podcast in het algemeen.

Wat wij bieden:

Laten we het direct praktisch maken:

 • Een uurloon van € 14,56 excl. toeslagen

Als je in 2023 3 afleveringen zou hosten met 4 uur werk per aflevering; verdien je: € 174,72 excl. toeslagen.

Dit is ons aanbod in ‘harde valuta’. Softwise bieden we je daarnaast de volgende ontwikkelingskansen:

 • Ervaring op te doen met het opnemen en online verspreiden van (onderzoeks)content
 • Ontmoeten van mogelijke interessante mensen in het (professionele) veld
 • Werken aan personal branding
 • Om deel uit te maken van iets nieuws!

Neem contact met ons op:

Luister eerst naar onze podcast; stuur ons dan een bericht: https://www.jads.nl/podcast/.

Solliciteren

Zie jij een rol voor je binnen deze community? Stuur ons dan een bericht met je recente CV naar communications@jads.nl en we ontmoeten je graag.

Anne, Els & Edwin

Team Marketing & Communication JADS

Over JADS

JADS is een unieke samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Wij bieden verschillende data science opleidingen aan. Van bachelor- en masteropleidingen tot EngD (voorheen PDEng) onderwijs en beroepsonderwijs. Daarnaast helpen we organisaties hun datagedreven toekomst vorm te geven.

Bij JADS werken onderzoekers en studenten nauw samen met het bedrijfsleven. Naast onderwijs en onderzoek biedt JADS ook ruimte voor innovatief, datagedreven ondernemerschap en publiek-private samenwerkingen.

 

Onze masteropleiding Data Science in Business & Entrepreneurship is een unieke samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Tilburg University (TiU). De master is ontworpen om Data Science-professionals op te leiden met uitstekende zakelijke vaardigheden. Het programma voorziet je van de vaardigheden die je nodig hebt om Data Science te gebruiken om innovatieve, waarde toevoegende en duurzame activiteiten te ontwikkelen voor allerlei soorten bedrijven. Van grote, gevestigde bedrijven tot start-ups. Je leert hoe je vindingrijke, datagestuurde ideeën vertaalt naar concrete projectvereisten, technologische oplossingen ontwikkelt, een zakelijke onderneming start en de effectiviteit ervan beoordeelt.

Group 5
Group 6
Group 7